Vänföreningen

Texture from Mayang's Textures

 

VÄNFÖRENINGEN BEHÖVER FLER MEDLEMMAR!

Vänföreningens uppgift är enklare än Stiftelsens men minst lika viktig. Därför är din hjälp som medlem högt värderad. Vänföreningen träffas några gånger per år och utför lättare arbete på båten. Föreningen samlar också in pengar genom lotterier och andra påhittiga aktiviteter. Gåvor tas tacksamt emot – bankgiro 5229-2968.

2010-11 gjordes en fantastisk DVD-film om Människorna och Historierna kring fartyget. Den finns att köpa, bl a hos Turistbyrån i Norrtälje och kostar 150 kr. Medlemsintäkterna skapar en viktig bas för de många (och stora) omkostnader som en stillaliggande båt ställs inför. Så för dig som gillar båtar och vill vara med och få information om vad som händer ombord och runt omkring s/s Norrtelje – välkommen att bli medlem.

SÅ HÄR ENKELT BLIR DU MEDLEM

Årsavgift 150 kr per medlem och betalas in på Bg 5229-2968. Ange namn, adress och e-post – skriv “ny medlem”.

Köp dvd:n om Båten och sprid därigenom kännedom om Norrtäljes stolthet! Vi säljer också fina vykort av båten efter målningar av Gun Asplind, ring kassören, Gun-Britt Kvart, 070-643 68 10

JUBILEUMSBOK

I år, den 27 juli 2018, är det 50 år sedan s/s Norrtelje kom till sta’n för att bli liggande här i hamnen som musei- och restaurangfartyg. Förhoppningsvis kommer fartyget vara tillbaka på sin ordinarie plats så att vi kan fira 50-åringen på ett sätt som anstår jubilaren. För att i varje fall fira jubileet på ett säkert sätt, håller Vänföreningen på att sammanställa en bok som ska ges ut lagom till jubileet i juli 2018. Har du upplevt något speciellt ombord på båten, har du kanske firat 50-årsdag  ombord eller firat något annat? Eller kanske åkt med till Åland? Eller kanske du var med och jobbade i Räddningsaktionen? Sista manusdag är den 31 januari.

Hör av dig till någon av oss som arbetar med boken, Bosse Palm, tel 070-9384116, (bo.palm@worldnet.se), Rosie Hermansson tel. 070-4238121, (rosie.h@tele2.se) eller Roine Karlsson (roines.foto@qmail.com)

 

 

 

 

 

Kort10